HP’den verilen bilgiye göre, Hakikat TV’de konuşan Rogers, şu anda hükümetin kendi içinde birlik olamaması, her kafadan ayrı bir ses çıkması ve pandemi kurallarına hükümetin kendisinin uymaması nedeniyle vatandaşta güvensizlik oluştuğunu belirtti.
Rogers, “Pandemi, görmezden gelip yokmuş gibi davranılarak yönetilemez, yönetilemiyor. Ülke olarak ekonomimizin durumu nedeniyle herhangi bir kapanmayı kaldırabilecek durumda değiliz. Ama kapanmayı kaldıramayız diye de pandemi yokmuş gibi davranamayız. Çünkü böyle davranmak, tam tersi bizi kapanmaya götürecek bir yaklaşım olur. Hükümet gerekli önlemleri zamanında almalıdır ki tekrar aynı şeyleri yaşamayalım. Hala daha ‘Kademeli olarak açılıyoruz, bir daha kapanmayız’ açıklamaları yapılıyor. Kontrol elden kaçarsa, bu sonuçtan kaçmak mümkün olmayacaktır. Biz bu süreçte sorumlu bir muhalefet anlayışıyla hareket ettik. Bir ‘yeni normal’ içinde yaşamaya alışmalıyız, hiçbir şey yokmuş gibi eski hayatımıza dönersek, pandeminin bizi es geçmesini bekleyemeyiz. En gelişmiş Avrupa ülkelerini, Amerika’yı es geçmediği gibi bizi de geçmeyecektir. Önlemleri gerekli yerde, doğru zamanda almalıyız ki, sürdürebilir bir açılımı sağlayabilelim. Vaka sayılarının rekor rakamlara ulaştığı bu günlerde hükümet önlemleri artırmaktan geri durmamalıdır ki ileride tam kapanmayı önleyebilelim” ifadesini kullandı.
“KKTC’YE GİRİŞLERDE ÜLKELER YENİDEN SINIFLANDIRILMALI, ÜLKEDE GÖRÜLEN VARYANTLAR TAKİP EDİLMELİ”
Dünyada birçok ülkede vaka sayılarında yeniden ciddi bir artış yaşandığına işaret eden Rogers, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’nun KKTC’ye girişlerde ülkeleri yeniden sınıflandırmasının bu noktada çok önemli olduğunu belirtti.